Uljepšavamo još od 2003.

Aroma studio

Beauty

za zdrav ten

Solarij

Solariji koji jednakomjerno osunčavaju cijelo tijelo, te se s cca 10 minuta po sunčanju dobiva prekrasna dugotrajna preplanula boja. Sunčanje potiče stvaranje vitamina D i u tijeku zime, pa je sunčanje poželjno za osobe koje imaju problema s kostima, reumatske tegobe, kožne probleme (akne, psorijaza).

S obzirom da se u novije vrijeme, zbog načina života i drugih razloga ne izlažemo suncu kao nekad, upućeni smo na korištenje “umjetnog sunca” ili solarija. Moderni solariji, kod kojih su primjenjena najnovija saznanja u fotobiološkim istraživanjima, nude visok stupanj efikasnosti i sigurnosti. Upravo takav solarij Vas očekuje u Aroma Studiju.

Međutim, najvažnije od svega je ne pretjerivati s upotrebom solarija, jer se tako poništavaju blagotvorne osobine sunčanja. Stoga sunčanje treba ograničiti na 2-3 puta tjedno.

Bez obzira na općenito relativno negativan stav prema solariju UV-zračenje može učiniti slijedeće dobrobiti: pokreće krvotok i seksualnost, ubrzava rad psihe i otklanja depresiju, stimulira imunitet, poboljšava sposobnost reakcije i rasterećuje.

Za izrazito smeđu boju potrebna je neznatna količina kratkovalnog UV-B zračenja u kombinaciji s dugovalnim UV-A zračenjem. Zdrava smeđa boja zahtijeva ipak malo više vremena. Koža se prilagođava na sunce tek nakon 2-3 tjedna svakodnevnog UV-zračenja.

  djelovanje

  UV-B zračenje

  Usmjereno je na donje slojeve nadkožnog sloja, prema pigmentnim stanicama i melanocitima. Istovremeno sa samom pojavom počinje i tvorba i oblikovanje pigmentnih tvari.

  Postupak

  Melatonin

  U obliku je malih pigmentnih zrnaca. Melanin-pigmenti putuju nakon 2-5 dana sunčanja u najviši sloj kože. Svijetla koža stvara u manjoj mjeri melanin, pa koža u manjoj mjeri postaje smeđa. UV-A ZRAČENJE čini oksidacijski spoj s kisikom iz krvi. Tim procesom se oboje oba – svijetli i bezbojni melanin-pigmenti.

  Prirodna zaštita

  Svjetlosna mrlja

  Kada se sunčanje pomoću UV-B produlji, pojavljuje se zadebljanje najvišeg sloja kože. Smeđa boja plus svjetlosna mrlja grade prirodnu zaštitu od sunca koja odgovara faktoru svjetlosne zaštite u iznosu 20-40. Pojavljuje se u roku 4-6 tjedana.

  Veza izmedu solarnog zračenja i oboljenja raka kože, kao zloćudnog melanoma, nije znanstveno dokazana. UV zračenje pozitivno utječe, prvenstveno zimi, kako na jačanje imunološkog sustava tako i na stvaranje vitamina D3, koji je od velike važnosti za građu kostiju.

  Eliksir života

  Sunčanje bez rizika

   

  Ako se pridržavate slijedećih pravila nećete imati razloga za zabrinutost zbog eventualnog štetnog djelovanja solarija:

  • solarij nije preporučljiv mlađim osobama od 16 godina
  • potrebno je pridržavati se navedenog vremena sunčanja za određeni tip kože
  • nikako ne upotrebljavati pri sunčanju kozmetiku i mirise
  • nositi zaštitne naočale

  NAPOMENA
  Minutaža može varirati ovisno o jačini lampi u solariju, tako da se vrijeme boravka negdje može povećati, a negdje smanjiti.

  Još odavno su poznate mnogobrojne pozitivne osobine sunčanja u solarijima i one se često i preventivno koriste za određene tretmane bez lijekova.

  Sunčanje u solariju efikasan je i preporučljiv način da se postigne svježa i atraktivna boja. U solariju se mogu koristiti preparati za sunčanje s zaštitnim faktorom, ali samo ako je koža svijetla i osjetljiva, te preparati za postizanje jače boje i njegu kože, koji se koriste samo u solariju. Preparati trebaju sadržavati što manje masnoća i emulgatora, jer oni povećavaju osjetljivost kože.

  Prednosti sunčanja u solariju

  • Postizanje svježe i atraktivne boje
  • Aktiviranje stvaranja vitamina D3-profilaksa osteoporoze
  • Niske doze UV-B zračenja potiču imunitet
  • Poboljšava stanja nečiste kože – akne, bubuljice, smanjenje masnoća na licu
  • Doprinosi smanjenju razine kolesterola zahvaljujući blagotvornom djelovanju doziranih količina UV-B zračenja
  • Koristi se kao terapija kod kožnih nezaraznih bolesti-psorijaza, neurodermitis te depigmentacija uzrokovana gljivicama
  • Potiče dobro raspoloženje i djeluje antidepresivno

  Bit je u tome da se UV zračenju treba izlagati što kraće uz što efikasnije rezultate tamnjenja. To su turbo solariji s brzim i jačim lampama, koje omogućuju kratke tretmane i dugotrajnu potamnjelost. U to spadaju turbo lampe snage od 180 W na više, i samo solariji s takvim lampama se mogu nazivati turbo solarijima.

  Solariji u Aroma Studiju su s lampama od 180 i 200 W, te time spadaju među najkvalitetnije i najsnažnije na tržištu.

  Da bi se postigla željena boja, potrebno je 3-5 tretmana u solariju, ovisno o tipu kože i jačini solarija. Nakon prvog tretmana potrebno je napraviti pauzu od 48 sati, a nakon toga se može sunčati svaka 24 sata, ali se preporučuje svaki drugi dan radi postizanja prirodne i jače preplanulosti. Godišnja dozvoljena kvota je pedesetak sunčanja.

  Relax

  VAŠA KOŽA JE ŽIVA

  solarij

  Cjenik

   

  Solarij lezeci 5 min 5,00
  Solarij lezeci 8 min 8,00
  Solarij lezeci 10 min 10,00
  Solarijl lezeci 12 min 11,00
  Solarij lezeci 15 min 13,00
  Solarij lezeci 20 min 16,00
  Paket sunčanja 50€ platiš – 60€ dobiješ AKCIJA 50,00
  SOLARIJ STOJECI 1 min 1,00
  TRAJNA AKCIJA NA PAKETE SUNČANJA
  Na paket od 50€ poklanjamo dodatnih 10€ sunčanja 50,00
  U paketu TRAJNO 50,00 € 60,00 €

  i još podsjetnik…

  Stavite osmjeh na lice, svaki dan…

  Rezervirajte termin

  Centar

  H. Dalmatina 6
  52100 Pula, Hrvatska

  Vidikovac

  Ulica Jakova Puljanina 20
  52100 Pula, Hrvatska